Do-In-Yoga Jenny - Jenny Yoga & Massage praktijk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Do-In-Yoga Jenny

YogaDo-In betekent letterlijk beweging van ki [levensenergie] naar juiste vorm en plaats en vormt de basis voor elke shiatsu therapeut. Het brengt balans in de ki en versterkt het fysieke middelpunt van het lichaam de hara genoemd [staat voor buik en persoonlijkheid].

Do-In is een oosterse bewegingsleer die er op gericht is via specifieke lichaamsoefeningen zowel het lichaam, de energiestroom als de geest te trainen. Het vindt haar wortels in de shiatsu leer, het Taoïsme, Boeddhisme, tai chi, qi gong, aikido en andere krijgskunsten.De oefeningen zijn nauw verwant aan geneeswijze zoals shiatsu en acupunctuur.

Het is een heerlijke en ontspannen combinatie van strekkingen van de meridianen [energiebanen], drukpuntmassages en ademhalingstechnieken. De strekkingen verbeteren de energiecirculatie, de massages brengen balans in de energiestroom en de ademhaling ontspant het lichaam en brengt de geest tot rust.   

De oefenvorm is vooral gericht om ziekten te voorkomen door het lichaam te ontgiften. Bovendien is Do-In volgens oude traditie verjongend en levensverlengend wat een mooie bijkomstigheid. Het gaat er niet om hoe lenig je bent ten opzichte van anderen maar wat voor een effect het op je lichaam heeft en hoe je daarin jezelf beter leert kennen.

Do-In geeft verbetering van je lichaamshouding, meer geestelijke kracht, sneller herstel van een blessure en je komt beter in je vel. Hou je van afwisseling dan geeft Do-In je beweging, stilte, concentratie, zelfmassage of samenwerking en heel veel plezier.

Doe mee en ervaar het zelf

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu