Guasha Jenny massage - Jenny Yoga & Massage praktijk

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Guasha Jenny massage

Massage's
Guasha

Guasha betekend letterlijk "schrapen" van "ziekten door gestagneerde energie".
Het is een oude medische behandeling die nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde.
Ook wordt het door Chinezen als een volkstherapie gebruikt, als preventieve of curatieve behandeling.

Guasha bestaat uit het stevig schrapen met een schraap-instrument op de geoliede huid in één richting langs de spieren
of langs de acupunctuur meridianen, in streken van ca. 15 cm lang.

Door de eeuwen heen ontwikkelen zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen
zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten en hars tot kunststof toe.
Dit stevig schrapen veroorzaakt uitstroming van bloed vanuit perifeer haarvaten, de huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen/toxines) zijn, verschijnen "bloeduitstortingen" (Sha) in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot paars.
Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer.
De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.
Hoewel de vlekken er pijnlijk uitzien zijn ze het niet. Patiënten voelen gewoonlijk een onmiddellijke verandering en vooruitgang.

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi en Bloed.

Guasha:
* Bevordert de bloedsomloop * Ontgift en ontzuurt * Stimuleert het immuunsysteem * Neemt blokkaden en pijn weg * Stimuleert werking van de organen
* Regenereert en revitaliseert (life-extension) * Vermindert spanning (stress), moeheid en burn-out * Brengt emoties opnieuw in evenwicht * Ontspant en bevordert helderheid van geest

Guasha technieken worden gebruikt zowel preventief als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten /genezen o.a. voor:
* Alle pijn symptomen * Nek- en Schouderklachten * Rugklachten * Letsels aan spieren en pezen * Stress * Burn-out* RSI * Whiplash * Tennisarm * Slechte circulatie * Fibromyalgie * Hoofdpijn en migraine * Koorts * Chronische Vermoeidheid * Hoest en kortademigheid * Bronchitis *  Astma* emfyseem * Reumatische klachten * Stijfheid * Spijsverteringsklachten * Ziekten aan urinewegen * Reacties van voedselvergiftiging * Verteringsstoornissen * Stofwisselingsstoornissen * Hoge bloeddruk
 
Alle behandelingen zijn op afspraak.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu